Header
Silhouette
Botswana
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Regio's in Botswana

Central

Central

Central is een district van Botswana. Het is het grootste district van Botswana qua oppervlakte. De oppervlakte is 147.730 km². De hoofdstad van het district is Serowe.

Ghanzi

Ghanzi

Ghanzi is een van de negen districten van Botswana. Het ligt in het centraalwesten van het land en grenst aan de westkant met buurland Namibië. Andere districten van Botswana waaraan Ghanzi grenst zijn in het noorden North-West, in het oosten Central en in het zuiden Kgalagadi en Kweneng. De districthoofdstad is Ghanzi, dat 99.342.001 inwoners telt. Het hele district heeft volgens dezelfde census 33 duizend inwoners. Het oosten van het district wordt grotendeels beslaan door het Central Kalahari-Wildpark.

Kgalagadi

Kgalagadi

Kgalagadi is het zuidwestelijke district van Botswana. Het grenst in het westen aan buurland Namibië en in het zuiden aan Zuid-Afrika. In het noorden grenst Kgalagadi aan het districten Ghanzi en in het zuiden aan Kweneng en aan Southern. De hoofdplaats is Tshabong. Een groot deel van het district wordt ingenomen door de Kalahari-halfwoestijn. Het Kgalagadi Transfrontier Park beslaat ongeveer een derde van Kgalagadi en ligt ten dele ook in Zuid-Afrika.

Kgatleng

Kgatleng

Kgatleng is een van de negen districten van Botswana en ligt in het zuidoosten van het land, tegen de grens met Zuid-Afrika. Intern grenst Kgatleng in het noorden aan het district Central, in het westen aan Kweneng en in het zuiden aan South-East. Kgatleng is met een oppervlakte van net geen 8000 vierkante kilometer na South-East het kleinste district van Botswana. De districtshoofdstad is Mochudi waar meer dan de helft van de 74 duizend inwoners van het district wonen.

North-East

North-East

North-East is een van de negen districten van Botswana en ligt in het oosten van dat land. In het noorden en het oosten grenst North-East aan de provincie Matabeleland South van buurland Zimbabwe. In de andere richtingen grenst het aan het district Central. De hoofdstad van North-East is Francistown en heeft ongeveer 90.2001 inwoners. Francistown is na Botswana's hoofdstad Gaborone tevens de grootste stad van het land.

North-West

North-West

North-West is een district van het Zuid-Afrikaanse land Botswana. Het werd in 2001 gevormd bij de samenvoeging van de districten Chobe en Ngamiland. North-West ligt in het noorden van het land en grenst daar aan de buurlanden Namibië in het westen en het noorden, een kleine stukje aan Zambia in het noorden en aan Zimbabwe in het oosten. Intern grenst het district aan Ghanzi in het zuiden en aan Central in het zuidoosten. De hoofdplaats van North-West is Maun. Deze stad telt bijna 44.0002001 inwoners en is de op twee na grootste stad van Botswana.

South-East

South-East

South-East is het kleinste van de negen districten van Botswana en ligt - zoals de naam al zegt - in het zuidoosten van dat land. Daar grenst het district aan buurland Zuid-Afrika in het zuidoosten. In het noordoosten grenst South-East aan het district Kgatleng, in het noordwesten aan Kweneng en in het zuidwesten aan Southern. De districtshoofdstad Gaborone is tevens de hoofdstad van het Botswana en de grootste stad van het land met ruim 200.000 inwoners.

Southern

Southern

Southern is een district van Botswana, gelegen in het zuidoosten van dat land. Het grenst aan de districten Kgalagadi, Kweneng en South-East in respectievelijk het westen, het noorden en het oosten. In het zuiden grenst Southern aan de provincie Noordwest van buurland Zuid-Afrika.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo