Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Regio's in Zuid-Afrika

Gauteng

Gauteng

Gauteng is een van de negen provincies waarin Zuid-Afrika sinds het einde van de apartheid verdeeld is en telt ruim 12,2 miljoen inwoners (2011). Hoewel Gauteng slechts 1,5% uitmaakt van het Zuid-Afrikaanse grondgebied, is het economisch veruit de belangrijkste provincie. Het omvat het stedelijk gebied van Johannesburg. Ook Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika, bevindt zich in deze provincie.

Gauteng was vroeger het hart van de voormalige provincie Transvaal, die in de 19e eeuw als de Zuid-Afrikaansche Republiek een tijdlang een onafhankelijk land geweest was. Bij de opdeling van Transvaal in 1994 werd dit gebied eerst wat prozaïsch PWV genoemd, naar Pretoria-Witwatersrand-Vereeniging. Later koos men een naam uit het Zuid-Sotho. Het woord Gaut- is overigens een leenwoord uit het Afrikaans en betekent 'goud'. De uitgang -eng duidt een locatief aan. Letterlijk betekent de naam dus: goudstreek en dit is zeer toepasselijk, omdat hier inderdaad het meeste goud ter wereld gevonden wordt.

KwaZulu-Natal

KwaZulu-Natal

KwaZoeloe-Natal is een provincie van Zuid-Afrika. KwaZoeloe-Natal is de woonplaats van de Zoeloes. In wijzerszin vertrekkende van het noorden grenst het aan Mozambique, de Indische Oceaan, de provincie Oost-Kaap in het zuiden, het koninkrijk Lesotho, de provincie Vrijstaat, de provincie Mpumalanga en Swaziland.

Limpopo

Limpopo

Limpopo is de noordelijkst gelegen provincie van Zuid-Afrika en telt 5.404.868 inwoners. Hoofdstad van Limpopo is de stad Pietersburg (Polokwane).

Mpumalanga

Mpumalanga

Mpumalanga is een provincie van Zuid-Afrika, gelegen in het oostelijk deel van de voormalige Transvaal. Nelspruit is de hoofdstad van deze provincie. De provincie grenst in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De zuidelijke helft van het Krugerpark behoort tot Mpumalanga. De naam is afgeleid van de isiZulu woorden ukumpuma ("opgaan", "rijzen") en ilanga ("de zon") en betekent "het oosten"

Noord-Kaap

Noord-Kaap

De Noord-Kaap is een provincie van Zuid-Afrika, die ontstond in 1994 toen de vroegere Kaapprovincie in 3 provincies werd opgedeeld (waaronder ook de Oost-Kaap en de West-Kaap). Ze grenst in het noorden aan Namibië en Botswana en in het westen aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Kimberley; de enige andere grotere plaats is Upington. Het grootste deel van de provincie bestaat uit halfwoestijn, de Karoo genaamd.

Noordwest

Noordwest

Noordwest is een provincie in Zuid-Afrika. Ze telt 3.509.953 inwoners. De hoofdstad is Mafikeng. Het ontstond na het einde van de Apartheid in 1994. Noordwest bestaat uit delen van de vroegere Transvaalprovincie, de Kaapkolonie en de voormalige bantoestan Bophuthatswana.

Oost-Kaap

Oost-Kaap

De Oost-Kaap is een van de negen provincies van Zuid-Afrika. Ze ontstond in 1994 door de samenvoeging van het oostelijk deel van de voormalige Kaapprovincie met de vroegere thuislanden Transkei en Ciskei. Er zijn ruim 6,5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Bhisho, dat ook al de hoofdstad was van Ciskei. De grootste steden zijn de havensteden Port Elizabeth en Oost-Londen.

De Oost-Kaap is een van de armste regio's van Zuid-Afrika. Het was daarom ook de groeibodem voor Zuid-Afrikaanse politici zoals Nelson Mandela, Oliver Tambo, Walter Sisulu, Govan Mbeki, Raymond Mhlaba, Chris Hani, Thabo Mbeki, Steve Biko en anderen.

Vrijstaat

Vrijstaat

Vrijstaat is een van de negen provincies van Zuid-Afrika. De hoofdstad is Bloemfontein, tevens de rechterlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Het gebied ligt in de hoogvlakte die begrensd wordt door de Drakensbergen.

West-Kaap

West-Kaap

West-Kaap is een van de negen provincies van Zuid-Afrika. De hoofdstad is Kaapstad. De provincie ontstond in 1994 door opdeling van de reusachtige Kaapprovincie in drie nieuwe provincies: Noord-Kaap, Oost-Kaap en West-Kaap.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo