Bestemming Canada

 

Wie aan Canada denkt, denkt ongetwijfeld aan natuur. Het land kent talloze blauwe meren, gletsjers, watervallen en fjorden. De mooie landschappen en prachtige vergezichten maken Canada een gedroomde bestemming voor natuurliefhebbers!

Maar Canada heeft veel meer te bieden. Denk aan steden als Vancouver, Calgary, Toronto en Montreal, waar de multiculturele samenleving, kunst en geschiedenis voor een mooi karakter zorgen. Bruisende festivals, interessante musea en hippe restaurants, u vindt het er allemaal.

 

 

Vanuit parken als Pacific Rim National Park en Great Bear Rainforest spot u grizzly beren en zwarte beren. Bij het plaatsje Churchill aan de Hudson Bay kun je oog in oog komen te staan met ijsberen, terwijl u er in de zomermaanden witte en roze belugadolfijnen tegen kunt komen. Vanaf Vancouver Island vaart u tussen de walvissen en is het zelfs mogelijk om tussen de orka’s te kajakken! Elanden, bizons en Wapiti herten zijn ook zomaar dieren die u kunt spotten in Canada.

Reist u door het westen van Canada dan mogen Banff National Park, de Icefields Parkway, Jasper en Wells Gray Provincial Park bijna niet ontbreken. Besneeuwde bergtoppen, riviervalleien en uitgestrekte oerbossen zorgen voor een overweldigende natuur. Wilt u meer van de gebaande paden af, kies dan voor een reis naar Newfoundland of Nova Scotia in het oosten van Canada. Natuurlijk kun je er dan ook een bezoek aan de bekende Niagara Watervallen bij plannen.

Voor wie echt ‘back to basic’ wilt is een reis naar de Yukon een aanrader! Hier beleef je een echt wildernis avontuur in een landschap dat al eeuwen lang weinig veranderd is.

Er valt genoeg avontuur te beleven. Van wandelen, mountainbiken en paardrijden, tot kajakken, kanoën en skiën, het kan allemaal in Canada.

Of u nu reist per camper, luxe trein of met een huurauto, het comfort van de wegen, campsites en hotels maken het een bestemming die zowel voor de avonturiers als families met kleine kinderen een droombestemming is.

 

Bekijk ons aanbod