Malediven

Relaxen in luxe met de oceaan als decor

De ongeëvenaarde luxe, schitterende stranden en het verbazingwekkende onderwaterleven maken de Malediven tot een onvergetelijke bestemming. Hoewel sommige stranden zachtere korrels hebben dan andere, blijft het een feit dat u nergens anders op aarde dit witter-dan-wit poederzand en lumineus cyaanblauw water vindt. Als bezoeker kiest u voor de Malediven om er te genieten van een tropische paradijs verdeeld over 26 atollen, te duiken en snorkelen in 's werelds beste duiklocaties en om te ontspannen in exclusieve resorts met villa’s aan of bovenop het water die ultieme privacy en rust bieden.  

Reisaanbod

Essentiële weetjes

Reisformaliteiten

Gezondheid

Tijdsverschil

Beste reistijd

Op de Malediven geniet men van een tropisch klimaat met weinig variatie in minimum of maximum temperaturen (+/- 29°C). Het droge seizoen loopt van half december tot half april (het toeristische hoogseizoen en dus ideaal om te duiken). Vanaf eind april tot begin december is het natte seizoen met gemiddeld 200 mm regen per maand. 

Malé J F M A M J J A S O N D
Max. °C 30 31 31 32 31 31 31 30 30 30 30 30
Min. °C 26 26 26 27 26 26 26 26 25 25 25 25
Gem. neerslag (mm) 86 43 59 121 234 140 148 154 185 203 226 219
Uren zon per dag 8 9 9 8 7 7 7 7 7 8 7 7
Legende reisperiodes
  • Ideaal
  • Zeer goed
  • Goed
  • Afgeraden

Malé

De hoofdstad Malé ligt in het midden van de atolketen. Met 150.000 inwoners, ongeveer een derde van de totale bevolking, is dit de meest levendige plek van het land. Een bezoek aan het eiland geeft de beste inkijk in de Maldivische manier van leven. De belangrijkste trekpleisters omvatten de Grote Vrijdagsmoskee met zijn grote gouden koepel, het Nationaal Museum in het oude paleis van de sultan en de shops rondom Independence Square. Bovenal is Malé de plaats waar al het internationaal reisverkeer arriveert en vertrekt.

Paradijselijke atollen

De Malediven omschrijft men het best als een parelsnoer van paradijselijke eilanden, verspreid over de diepblauwe Indische Oceaan. Er zijn wel meer dan 1.100 tropische eilanden, verdeeld over 26 atollen (ofwel ringvormige koraalformaties die een lagune omsluiten), maar ondanks dat grote aantal bestaat de bestemming alsnog voor 99% uit water.

Dit maakt het één van de meest geliefde watersportplekken ter wereld. Denk hierbij aan surfen, traditionele boottochten en uiteraard duiken of snorkelen. De onderwaterwereld etaleert namelijk een grote verscheidenheid aan zeeleven zoals felgekleurde vissen, dolfijnen, schildpadden, reuzenmanta’s en haaien en de zeer aangename watertemperatuur zorgt voor de allerbeste omstandigheden om ze in hun natuurlijke habitat waar te nemen. Of wat dacht u van een duikexcursie naar een scheepswrak dat dateert uit de Tweede Wereldoorlog?  

Tot slot staan de Malediven nog het meest synoniem aan idyllische, poederwitte stranden en dromerige bungalows op het water. Elk resort is gelegen op zijn eigen privé-eiland en staat garant voor een paradijselijk verblijf. De bestemming bij uitstek voor een romantische huwelijksreis.