Seychellen

Een hemelse archipel op Aarde

De Seychellen liggen in de Indische Oceaan, ten oosten van Kenia. De eilandengroep bestaat uit 115 eilanden waarvan er slechts 33 bewoond zijn. De belangrijkste drie heten Mahé, Praslin en La Digue. Dit paradijs is pas sinds 200 jaar bewoond, maar de bevolking vormt een samensmelting van diverse culturen.

Een vakantie op de Seychellen biedt wat u van een tropisch eilandverblijf verlangt: idyllische stranden met wuivende palmen, turquoise zee, ongerepte jungle, onbewoonde eilanden, het hele jaar door warm weer, kleine romantische hotels aan het strand en een kleurrijke onderwaterwereld rijk aan koralen die werkelijk een droom voor duikers zijn. Het is de ideale bestemming voor natuurbewonderaars en huwelijksreizigers die dromen van een vleugje exotische luxe.  

Reisaanbod

Essentiële weetjes

Reisformaliteiten

Gezondheid

Tijdsverschil

Beste reistijd

De eilanden van de Seychellen kennen een tropisch klimaat met beste reistijd in maart, mei, september en november. In juli en augustus is er meer wind en is het minder vochtig. Het regenseizoen valt van december tot eind februari en wordt gekenmerkt door vochtige atmosfeer met afwisselend regenbuien en zon. De eilanden liggen buiten de cycloonzone. 

Victoria J F M A M J J A S O N D
Max. °C 30 30 31 32 31 29 28 29 29 30 30 30
Min. °C 24 25 25 25 25 25 24 24 24 24 24 24
Gem. neerslag (mm) 227 131 119 120 150 94 62 78 131 130 148 214
Uren zon per dag 5 6 7 8 8 8 8 8 7 7 7 6
Legende reisperiodes
  • Ideaal
  • Zeer goed
  • Goed
  • Afgeraden

Mahé

Op het hoofdeiland Mahé ligt de hoofdstad Victoria, een klein stadje met een mix van Creoolse en Aziatische invloeden. U vindt er musea, prachtige botanische tuinen en oude koloniale gebouwen. Bezoek zeker de Victoria Market, met kleurrijke vis- en fruitkramen, waar u de lokale sfeer kunt opsnuiven. Natuurliefhebbers en wandelaars vinden echter hun gading in het Morne Seychellois National Park, met een mix van mangroven en weelderig tropisch regenwoud.

Praslin

Met zijn betoverende combinatie van natuurlijke schoonheid en gastvrije eilandcultuur, biedt Praslin een onvergetelijke ervaring. Het tweede grootste eiland van de Seychellen etaleert fantastische stranden waaronder Anse Lazio en Anse Georgette, bezaaid met granieten rotsen en de ideale uitvalsbasis om de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen. Bezoek er ook zeker de Vallée de Mai, een UNESCO Werelderfgoed site waar de zeldzame Coco de Mer palmen groeien.

La Digue

La Digue, één van de kleinste bewoonde eilanden van de Seychellen, is een idyllische bestemming die bekend staat om zijn ongereptheid en relaxte levensstijl. Neem de fiets en ontdek de parelwitte witte stranden, waaronder Anse Source D'Argent, dat zonder twijfel uniek is en tot de mooiste en meest gefotografeerde ter wereld behoort.

Curieuse Island

Voor een ontmoeting met enkele van de oudste inwoners van de Seychellen moet u op het eiland Curieuse zijn, de leefwereld van honderden reuzenschildpadden die vrij rondlopen in hun natuurlijke habitat. Deze pittoreske locatie herbergt een adembenemend marinepark en een broedprogramma voor deze majestueuze wezens.