Over Live To Travel

Live To Travel is in de Benelux ongetwijfeld dé specialist voor reizen naar Afrika en Oceanië. Jaarlijks krijgen wij het vertrouwen van meer dan 5.000 klanten voor het uitwerken van hun reis.

Je vindt hier het meest uitgebreide aanbod geschikt voor elk budget: van avontuurlijke budgetvriendelijke groepsreizen tot exclusieve individuele reizen op maat. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg!

 

Wij streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van de bestemmingen die wij aanbieden en de negatieve invloeden van toerisme tot een minimum te beperken.

We proberen onze reizigers zo goed mogelijk voor te breiden op hun reis. We kiezen voor verantwoorde lokale partners die goed met hun werknemers omgaan en waarmee we een duurzame samenwerking aangaan. Daarnaast verlangen wij van onze lokale partners dat zij lokale duurzame projecten op het gebied van people, planet of profit opnemen in hun reisaanbod. Dat kan gaan om een excursie of een accommodatie waarvan de inkomsten terugvloeien naar de lokale gemeenschap, of het uitbannen van dieronvriendelijke activiteiten.

Uiteindelijk willen we er samen met onze lokale partners en reizgers voor zorgen dat er nog vele generaties kunnen genieten van onze prachtige bestemmingen.

 

Bestrijd kindermisbruik, ook in het buitenland!

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.

Wie is wie?

Eveline

Eveline


Reizen is voor mij genieten van elk moment. Een aaneenschakeling van ontspanning en avontuur. Reizen vind ik tevens dé manier om je zinnen te verzetten en te zien en proeven van andere delen van de wereld; bijzondere ontmoetingen, onbekend eten en cultuurverschillen zijn ervaringen die je mee naar huis neemt en je inspiratie geven.
Vanaf het moment dat ik in de reisbranche werk is Afrika is voor mij altijd een verborgen liefde geweest. Sinds ik in 2014 bij Live To Travel het team ben komen versterken kan ik deze passie voor dit prachtige continent delen en overbrengen op onze reizigers. Na eerdere reizen naar Zuid-Afrika & Namibië heb ik Tanzania en Zanzibar mogen ervaren!
Een bijzondere reis is een mooie herinnering en ervaring voor de rest van je leven. Ik help u hier graag bij.

Remy

Remy


Voor mij is er niets mooiers dan reizen: andere landen en culturen leren kennen en genieten van elk moment. Het is een passie van me. Tijdens mijn reis van 2,5 jaar heb ik mijn hart verloren aan Nieuw-Zeeland maar vooral aan Australië. Deze landen zijn ontzettend divers en niet met elkaar te vergelijken. In Australië kun je fantastisch snorkelen in het Great Barrier Reef, touren langs de Great Ocean Road, of verdwalen in het oudste regenwoud van de wereld het ‘Daintree Rainforest’. De relaxte ‘Aussie’ mentaliteit is ook erg prettig. Wanneer de reis naar Nieuw-Zeeland gaat mogen Bay of Islands, Lake Wanaka en het betoverende Milford Sound zeker niet ontbreken. Vergeet ook absoluut niet om naar het Maori dorp te gaan in Rotorua en geniet van een traditionele Hangi maaltijd. Een droomreis is iets wat u voor altijd bij blijft en ik help u graag met het uitstippelen van deze reis.

Jacky

Jacky


Reizen is al zo lang ik me kan heugen mijn passie. Afrika zit in mijn bloed. Ik ben er geboren en getogen. Van jongs af aan nam mijn ouders ons mee naar het Krugerpark om de Big 5 in zijn natuurlijke omgeving te bewonderen, Durban lekker aan zee te genieten van de zomer zon en Kaapstad de stad te verkennen en cultuur te snuiven. Toen ik oud genoeg was om zelf de wereld te gaan ontdekken ben ik naar Europa vertrokken om alles waar ik ooit over gelezen had te beleven. Eenmaal gesetteld bleef het reizen trekken en was het een logische stap in de reiswereld verder te gaan. Eerst als reisadviseuse in een reisbureau en daarna als Afrika specialist! Hier lag ten slotte mijn hart. In de afgelopen jaren heb ik veel mogen zien. Botswana en Tanzania zijn voor mij ‘once in a lifetime’ beleving. Zoveel verschillende landschappen en ongerepte natuur. Botswana totaal ongerept en in het teken van de Big 5 spotten en game drives met een begeleider maken staan centraal. De Okavango Delta met zijn rijke waterlandschap en vele olifanten, spelend in het water. Hier heerst totale rust. Tanzania met zijn diversiteit aan landschappen, van jungle gevoel tot aan een krater afdalen met de wolken die net over de rand liggen, sprookjesachtig mooi.  Werkelijk adembenemend. Namibië en Zuid-Afrika zijn totaal verschillende landen maar beide parels zijn zeker het bezoeken waard. Zuid-Afrika wordt niet voor niets een wereld in een land genoemd cultuur, mooie landschappen, prachtige dieren in eigen omgeving en Namibië met zijn duinen, diversiteit aan kleuren, vriendelijke bevolking en uitgestrekt landschap waarbij je uren kan rijden zonder iemand anders tegen te komen. Afrika heeft zoveel moois en dat deel ik graag met u. Ik neem u mee op reis naar een onvergetelijke beleving.