Moet ik online inchecken

Terug naar overzicht

Relevante items

Hoeveel bagage mag ik meenemen

De toegestane in te checken bagage staat vermeld op uw e-ticket. U ziet ofwel het maximum aantal kilo's ofwel 1PC/2PC (piece concept, aantal stukken bagage). Dit betekent respectievelijk 1 of 2 koffer(s) van max. 23kg voor economy en premium economy klasse of van max. 32kg voor business klasse. Deze regels zijn voor de meeste luchtvaartmaatschappijen van toepassing, maar controleer zeker even op hun website of er ristricties gelden.

Voor uw handbagage geldt doorgaans de regel dat die vlot in de voorziene bagagelockers moet kunnen of onder uw stoel moet passen. Ga ook zeker na wat er wel en niet in uw handbagage mag.

Opgelet: bij binnenlandse en regionale vluchten zijn de regels vaak strenger en is het toegestane bagagegewicht beperkt. Stem uw bagage hierop af en zorg ervoor dat u altijd de strengste voorschriften naleeft.

Lees meer

Wanneer ben ik best op de luchthaven

Voor internationale vluchten raden we minimum 3 uur voor vertrektijd aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor binnenlandse vluchten is dit minimum 1,5 uur.

Het is ook belangrijk dat u uw vluchten voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij controleert op eventuele uurswijzigingen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en u tijdig op de luchthaven bent.

Lees meer