Heb ik toegang tot het internet op mijn bestemming

Terug naar overzicht

Relevante items

Moet ik online inchecken

Indien het online systeem van de airline het toelaat, raden we aan om vooraf in te checken voor uw komende vlucht. Dit kan soms al vanaf 30 of 24 uur voor afreis. Wanneer u dat nog niet eerder deed, kunt u dan ook uw stoelkeuze maken. Online inchecken gebeurt op de website van uw luchtvaarmaatschappij. Hou alvast uw paspoort en "airline reservation code" (terug te vinden op uw e-ticket) bij de hand. Eens op de luchthaven geeft u uw bagage gewoon af bij de incheckbalie, waar men uw koffer nog van een bagagelabel voorziet.

Lees meer

Hoe betaal ik op mijn bestemming

Op de meeste van onze bestemmingen heeft u verschillende opties om betalingen te doen. Hier zijn enkele tips om soepel en veilig te betalen:

  • Geld wisselen en geldautomaten: u kunt euro's wisselen voor de lokale valuta of geld afhalen bij geldautomaten, die u op de luchthavens en in de grote steden bijna overal kunt vinden. Zorg ervoor dat u uw bankkaarten vooraf laat deblokkeren voor gebruik buiten Europa, zodat u zonder problemen geld kunt opnemen.

  • Kredietkaarten: deze worden breed geaccepteerd in de meeste hotels, restaurants, bars, winkels en zelfs tankstations. Het is een handige en veilige manier om betalingen te verrichten zonder grote hoeveelheden contant geld op zak te hebben.

  • Cash: het is altijd handig om wat contant geld bij u te hebben, vooral in kleinere coupures. Dit kan nuttig zijn voor kleinere aankopen, fooien of plaatsen waar geen kaarten worden geaccepteerd.

In uw reisdocumenten vindt u specifieke informatie over de lokale munt en betaalmethoden voor uw bestemming. Dit kan u helpen om beter voorbereid te zijn en om te weten wat u ter plaatse kunt verwachten. Onthoud dat het altijd een goed idee is om een mix van betaalmethoden bij u te hebben om te zorgen voor gemak en zekerheid tijdens uw reis. En vergeet niet, het verkennen van de lokale betaalgewoonten is onderdeel van het avontuur!

Lees meer